Инфо

22. април 2019.22. апр 2019.
Додељене награде Града Шапца

Додељене награде Града Шапца

У оквиру обележавања Дана града Шапца, у двориштву Градске куће уручене су традиционалне годишње награде. Овогодишњи лауреати су Месна Зајадница "Змињак - Скрађани",Фудбалски клуб Мачва, прим. др Стеван Станковић, неуропсихијатар, и новинар портала ,,Жиг инфо” Милан Јовановић.


Поздрављајући награђене и госте на свечаности, градоначелник Шапца Небојаша Зеленовић је поводом дана када је пре 152 година наш град ослобођен од Отоманске империје, рекао да "имамо слободу да овај град и себе у њему обликујемо по високим моралним стандардима и сами стварамо свој пут".
- И као град – а Шабац је, не заборавимо, данас једини велики град у Србији у коме се чује другачији политички глас – и као појединци, људи и грађани који мисле и делају слободно. Живимо у земљи у којој је укинут простор за јавну дебату, где власт затире и саму идеју о дијалогу, где нема слободе медија, ни могућности да се слободно искажу мисли и идеје. Ова власт је стварила друштво у ком се осећај грађанске и људске одговорности сматра националном издајом - истакао је Зеленовић.

Он је нагласио да побуњена Србија захтева да се ослободе медији и први пут после дугих седам година - слободно гласа!
- Ми у Шапцу знамо да нормалан живот подразумева одсуство страха, право на мишљење, пристојност у комуникацији и поштовање саговорника. Зато се боримо и негујемо дијалог, сучељавамо мишљења и свакодневно отварамо простор за слободу говора и одлучивања - закључио је градоначелник Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa