Инфо

24. април 2019.24. апр 2019.
ДС: Протесни скуп поводом годишњице рушења објеката у Савамали

ДС: Протесни скуп поводом годишњице рушења објеката у Савамали

Демократска странка позвала је грађане да се поводом треће годишњице рушења објеката у београдском кварту Савамала окупе данас у Херцеговачкој улици.

ДС је затражила од надлежних да одговоре на питања ко је дао налог лицима са фантомкама да сруше објекте у том делу града, ко је поступао по налогу и ко је наредио полицајцима да не интервенишу.

Наводећи да је рушење објеката у Савамали "најдрастичнији пример кршења људских права чије решавање су тражиле многобројне међународне организације и ЕУ", демократе су у саопштењу оцениле да без одговора на та питања, "неће бити владавине права у Србији".

Подсећања ради, у ноћи између 24. и 25. априла 2016. године, по окончању парламентарних избора, неколико особа маскираних фантомкама порушило је више објеката у Херцеговачкој улици. Они су грађанима одузимали телефоне и малтретирали их. Грађани су позивали полицију, али нико није реаговао.

Поводом годишњице рушења објеката у Савамали, данас ће у 18 часова испред зграде Геозавода у Херцеговачкој улици иницијатива Не давимо Београд организовати протестни скуп.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa