Инфо

15. мај 2019.15. мај 2019.
У хали до јуна

У хали до јуна

Сви спортски клубови и колективи који користе капацитете хале "Зорка" морају да напусте поменути објекат до 31. маја.

Наиме, за сада, преговори АИК банке, власника објекта и града Шапца нису дали жељени резултат. Град је био и још увек је заинтересован за откуп објекта, али понуда Града и захтеви власника су сувише удаљени и у овом тренутку је немогуће постићи споразум, истакнуто је на данашњој конференцији за медије члана Градског већа задуженог за спорт Драгана Николића и спортског директора РК "Металопластика" Славише Стојиновића, као представника клуба који руководи халом "Зорка" од 1. јуна 2017. године.

- Званична процена Института за грађевинарство и архитектуру ДОО Нови Сад је да објекат вреди 710 хиљада евра и ми као Град немамо право, према законској регулативи, да нудимо више од званичне процене. Ту процену смо дали Банци, али је она ову понуду одбила, остајући при својој процени да објекат вреди 1.300.000 евра. Разлика је сувише велика и договор није могао да буде постигнут. Нисмо се договорили ни око наставка закупа по актуелним условима. Ипак, не стављамо тачку на преговоре и одувек смо имали коректну сарадњу са АИК банком, те је ово само тренутни стање, али наш циљ, куповина хале "Зорка" је и даље "жив". Контакти трају, сарадња такође и верујем да је ово само привремени резултат - истакао је Драган Николић.

-Ми управљамо Халом од 1. јуна 2017. године. Одувек смо се понашали домаћински и сва улагања су била у складу са идејом да једног дана Град постане власник хале "Зорка". Најискреније се захваљујем АИК банци што је пре непуних месец дана изашла у сусрет и што нам је омогућила да завршимо сезону и олакшала остваривање добрих резултата. Ми смо сви везани за дворану у којој је клуб остваривао највише успеха. Биће тежак период за клуб у наредним месецима и свакодневно ћемо радити да дођемо до решења. Амбиције су исте, када говоримо о резултатима и то се не мења - додаје је Стојиновић.

Још је прва солуција куповина хале "Зорка", али уколико не буде успеха, Град је спреман и за изградњу нове хале, по условима одговарајуће за домаћа и међународна такмичења, додао је Николић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa