Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Радни век посвећен спасавању живота

Радни век посвећен спасавању живота

На свој 65. рођендан, после 43 године стажа, у пензију је отишао начелник Одељења за ванредне ситуације потпуковник полиције магистар Фадиљ Незири. Радни век провео је служећи грађанима, спасавајући туђе животе, неретко ризикујући свој. Одрастао је у породици где се униформа сматрала светињом, па је тако било и логично који ће пут одабрати. Иако се школовао за професионалног војника, убрзо је схватио да радећи на пословима заштите и спасавања може још више да допринесе добробити друштва.

Официрску школу завршио је у Задру као четврти у рангу. Стажирао је у Сарајеву где је пуковник Богдан Драча приметио да ће бити добар старешина и предложио му да се активира. Послушао га је и за место службовања добио Вршац.

Судбоносна поплава
Пресудни тренутак у Незиријевој каријери биле су поплаве у Јужном Банату 1979. на 1980. годину.

-Са својом јединицом сам учествовао на спасавању становништва и тада сам видео да могу да будем још кориснији за државу. Одлучио сам да “скинем униформу“ и уписао сам Факултет за одбрану и заштиту са специјализацијом: заштита и спасавање од свих врста елементарних непогода, техничко-технолошких несрећа и ратних опасности. На постдипломским студијама такође сам изабрао заштиту и спасавање, објашњава Незири.
опширније у штампаном издању

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa