Инфо

16. мај 2019.16. мај 2019.
Ризница талената
Истраживачка станица Петница

Ризница талената

Током три и по деценијe развоја и рада, Истраживачка станица „Петница“ је успешно организовала више од 3.500 разноврсних курсева, кампова и семинара на којима је учествовало више од 50.000 полазника и око 6.000 предавача и стручних сарадника
Од оснивања, Петница је важила за стециште најбољих и најталентованијих ученика из Србије. Сазнање да је неко био на семинару у ИСП код нас „обичних смртника“ изазивало је дивљење, али, морам да признам и дозу зависти.

Истинска привилегија је могућност да се заври у магични свет где царује наука. Петница је више је од онога што очекујете. Носи посебну драж, тешко описиву, ону која спаја мит и стварност.

Истраживачка станица Петница је самостална и независна непрофитна организација која скоро четири деценије кроз иновативне ваннаставне научне програме младим даровитим људима пружа могућност и подршку да остваре свој потенцијал.

Циљ је да ученици кроз семинаре науче да мисле и поступају изван стандардних устаљених оквира и да развијају вештину посматрања, логичког закључивања, научног приступа решавању проблема, као и да самостално прикупљају чињенице и изграде способност аргументације и анализе.

Ипак, пресудна је жеља учесника за знањем, као и спремност на константно усавршавање. У Петници подстичу ученике да мисле слободно, критички уз консултације и сарадњу са колегама, како из земље, тако и иностранства.

Недавно су у Истраживачкој станици Петница боравили шабачки гимназијалци: Михаило Радојевић, Стефан Букоровић и Никола Петрески.

О утисцима младих талентованих Шапчана и Истраживачкој станици Петница можете прочитати опширније у штампаном издању.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa