Инфо

17. мај 2019.17. мај 2019.
Вечерас 16. протест "Један од пет милиона" у Новом Саду

Вечерас 16. протест "Један од пет милиона" у Новом Саду

Грађански протести "Један од пет милиона" биће одржан 16. пут вечерас од 19 сати на платоу испред Српског народног позоришта у Новом Саду, а говориће градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и председник београдске општине Стари град Марко Бастаћ. После скупа на Позоришном тргу, окупљени грађани ће кренути у протестну шетњу централним градским улицама, која ће се завршити испред Студија М.



"Будући да се ове недеље навршава четири месеца од почетка грађанских протеста у Новом Саду, на протестном скупу овог петка биће дат и осврт на досадашњи ток и домете протеста", најавили су организатори.

Раније ове недеље је грађанска иницијатива "Један од пет милиона" у Новом Саду затражила и да начелник новосадске Полицијске управе Милорад Шушњић и комплетно руководство те управе одмах поднесу оставке, због лоше реакције након напада на протестну колону која се догодила на претходнном протесту.

"Новосадска полиција је недопустиво споро и неадекватно реаговала прошлог петка када су у најстрожем центру града нападнути учесници протеста и када умало није страдало једно дете, а уопште није обавестила јавност о даљем поступку против нападача и мотивима напада", навели су у саопштењу.

Како су навели, полиција није открила ни ко је у недељу увече 12. маја, напао једног од организатора и активних учесника протеста Филипа Мартина.

Иницијатива је додала да су у комуникацији са учесницима протеста потврдили и да се "грађани Новог Сада уопште не осећају безбедно у свом граду и да страхују за своју и сигурност својих најближих".

Извор: Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa