Инфо

18. мај 2019.18. мај 2019.
Данас

Данас

Зеленовић: Морамо да се изборимо за пристојну и достојанствену Србију


Побуњена Србија у градовима и општинама неће се враћати у понижени парламент све док не буду промењени услови, а то су – слободни медији и слободни, поштени избори.

Нећемо да мењамо власт на улици, сем ако то не жели Александар Вучић. Хоћемо да сменимо ову лошу власт на слободним и поштеним изборима – поручио је градоначелник Шапца и лидер СЗС Небојша Зеленовић на протестном скупу „1 од 5 милиона“ у Новом Саду.

На Позоришном тргу окупило се око две стотине најупорнијих Новосађана који су бурно поздравили Зеленовић као и председника београдске општине Стари град Марка Бастаћа. Који су представљени не само као доследни борци против режима, него и они који су победили СНС и друге (са)учеснике у тој коалицији. После говора, окупљени су кренули у краћу шетњу централним градским улицама и шетњу завршили испред Студија М и седишта РТВ Војводине.

Зеленовић је казао да побуњени градови и општине неће улазити у парламенте.

– Нећемо да учествујемо у нечему што не ради, што нема смисла. Не можемо да дајемо легитимитет најважнијој институцији у граду и држави, који не раде оно што треба – нагласио је Зеленовић.

– Грађани који су акламацијом подржали да њихови представници напусте такве скупштине неће дозволити да се они врте док се не промени ситуација. Представници побуњене Србије у националном парламенту до даљњег неће учестоввати у његовом раду.

Зеленовић је рекао да морамо да се изборимо за пристојну и достојанствену Србију.

– Не смемо дозволити да Вучић и његови сатрапи, унижава сваки парламент и ово друштво. Нема гласања ни у једном парламенту док смо ми на улици. Нема гласања ни у једном дому док побуњена Србија тражи врло једноставне и елементарне ствари. Дајте да дођемо до тога да Србија једном после седам година слободно гласа, да медији буду слободни, да РТС ради свој посао, да регулаторно тело контролише медије, да имамо поштене изборе – рекао је Зеленовић.

Он је додао да би комисија стручњака који су недавно изабрани ускоро требало да изађе са налазом и предложи шта је потребно да се мења као би се дошло до слободних и поштених избора.

– Ми треба да им пружимо подршку и да понудимо дијалог. Ми смо нормални, пристојни људи, нудимо дијалог. Зашто Вучић неће да прича са нама, зашто се плаши дијалога? Зато што онога тренутка када се дијалог отвори, када РТС може да ради поштено, као и други медији, шта мислите колико ће Вучић освојити на изборима. Неће ни 15 посто – оценио је Зеленовић.

Он је казао да суштинске промене неће бити док људи не добију прилику о тдоме како ће се трошити новац убрн од пореза. У Шапцу сто хиљада људи одлучује о томе шдта ће се радити и градити. Лане је у Шабац дошло 14 страних компанија које су платиле плацеве и саме градиле фабрике, док је Нови Сад дигао кредит и гради фабричку халу страној компанији.
Извор: Данас

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa