Инфо

18. мај 2019.18. мај 2019.
Стоп новим крвавим кошуљама

Стоп новим крвавим кошуљама

Учесници вечерашњег протеста Један од пет милиона поручили су председнику државе Александру Вучићу да их није уплашио и да му неће проћи насиље и нове крваве кошуље, каква је остала после пребијања једног од организатора протеста у Књажевцу Далибора Станојевића.

Са видним повредама на глави, он је поручио са Теразијске чесме, у центру Беогарада, да су га претукли они који "имају заштиту државне власти", али да га нису уплашили као ни све слободне градјане који месецима протествују широм Србије против ове "криминалне власти" .

Станојевић је истакао да ће власт морати да одговара за "све разбијене главе, запаљене куће, крваве кошуље", подижући своју окрвављену кошуљу како би је окупљени видели.

Професорка Филолошког факултета у Београду Биљана Стојковић најавила је да ће у понедељак или уторак бити организовано потписивање жалбе на одлуку којом је докторат Синише Малог прихваћен као оригиналан.

"Биће стотине нас који ће стати иза овога", казала је професорка и оценила да "сви знају да је докторат Синише Малог плагијат бар 30 одсто".

Она је позвала све професоре да дигну глас против таквих и сличних дешавања.

Новинар Ненад Кулачин је оценио да протести не смеју да се угасе, "какви год били", јер по његовим речима, притисак на власт мора бити стална док се не добију слободни медији и фер избори.

"Ако стану протести, прворођени ће доживотно владати", казао је Кулачин.

Он је поручио опозицији да не дозволи да је Вучић изманипулише, помињући седницу Скупштине на којој је Вучић најавио да ће представити свој план о Косову.

"Да подсетим на речи Зорана Ђинђића да девојка не може да буде мало трудна" рекао је Кулачин и додао "или си у бојкоту или ниси".

После обраћања код Теразијске чесме, учесници скупа кренули су у шетњу централним градским улицама.

На челу колоне од неколико хиљада градјана, ношен је велики транспарент "Стоп крвавим кошуљама", јер су протести почели после пребијања Борка Стефановића пре пола године, и "Један од пет милиона".
Грађани су прошли поред "институција илузија", бројних медија где су протествовали јер ти медији "нису рекли не цензури и шире дезинформације".

Протествовало се код медијских кућа - Информера, Политике, Радио телевизије Србије, Вечерњих новости, код седишта РЕМ.

Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa