Инфо

20. мај 2019.20. мај 2019.
Винаверови дани 23 - 25. мај

Винаверови дани 23 - 25. мај

На конференцији за медије у Музеју шабачких Јевреја представљен је програм Манифестације “Винаверови дани европске културе”, која ове године носи назив "Видело света" према једном од најбитнијих стваралачких пројеката Станислава Винавера.


У Шапцу ће од 23 до 25. маја бити одржан сада већ традиционални културни догађај који за окосницу има велики научни скуп “Станислав Винавер у/о српској књижевности, уметности и култури” на чијем ће почетку бити одржана промоција књиге "Авангардисткињe" др Жарке Свирчев, док ће скуп затворити округли сто поводом изласка из штампе првог кола сабраних дела Радомира Константиновића на иницијативу и уз велико залагање др Гојка Тешића.

Члан Градског већа Игор Марсенић истакао је да је циљ да се укаже на значај стваралаштва Станислава Винавера, али и да се промовишу нови аутори и савремена уметност.

Према речима Марсенића, најзначајнији циљ Винаверових дана јесте отварање ка свету. Полазна тачка концепта “Видело света” је да се прошлошћу и културалним наслеђем бави на динамичан начин,оживљавајући мисли и идеје, интерпретацијом у слободаном савременом духу, како не бисмо били заточени унутар прошлости и славне традиције.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa