Инфо

20. мај 2019.20. мај 2019.
Брамерц у дводневној посети Србији

Брамерц у дводневној посети Србији

Главни тужилац међународног суда у Хагу Серж Брамерц стиже данас у радну посету Београду, у оквиру припрема за подношење редовног извештаја Савету безбедности УН, саопштио је тај суд.

Током дводневне посете, тужилац Брамерц разговараће с министарком правде Нелом Кубуровић, тужитељком за ратне злочине Снежаном Станојковић и републичком јавном тужитељком Загорком Доловац.

Тема ће бити спровођење националне стратегије за процесуирање починилаца ратних злочина, регионална правосудна сарадња у предметима за ратне злочине и подршка хашког тужилаштва српским властима у задовољавању правде у тим процесима.

Током боравка у Београду, тужилац Брамерц учествоваће и на регионалној конференцији тужилаца за ратне злочине, која ће бити посвећена сарадњи у процесуирању починилаца ратних злодела.

Са колегама из региона, Брамерц ће размотрити "текуће изазове који спречавају напредак", као и "решења која би помогла да ситуацију врати на прави пут", саопштило је хашко тужилаштво.

Редован извештај о раду тужилаштва судског Механизма у Хагу, правног наследника Хашког трибунала, Брамерц ће у Њујорку поднети Савету безбедности средином јуна.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa