Инфо

20. мај 2019.20. мај 2019.
Постоји могућност за повећање плата и пензија у Србији

Постоји могућност за повећање плата и пензија у Србији

Председник Србије Александар Вучић и представници Међународног монетарног фонда (ММФ) оценили су данас да одговорна политика Србије и стабилан привредни раст дају могућност за повећање плата и пензија, саопштено је после састанка у Београду.
Представници ММФ-а, које је предводио шеф Мисије ММФ-а Јан Кејс Мартејн, потврдили су пројекцију раста од 3,5 одсто за ову и четири одсто за наредну годину, наводи се у саопштењу кабинета председника Србије.

Вучић је нагласио да је циљ Србије да оствари већи раст од пројектованог, упркос глобалним изазвима и успореном пивредном расту у земљама Европске уније.

На састанку је разговарано и о ефикаснијем управљању, бољој реализацији инвестиција у јавним предузећима, међу којима су Електропривреда Србије (ЕПС) и Ресавица, приватизацији Комерцијалне банке и компаније Петрохемија, као и о реформи Пореске управе.

Мисија ММФ-а која од 10. маја борави у Београду поводом разматрања структурних реформи и макроекономске ситуације у Србији, у оквиру новог саветодавног аранжмана, сутра завршава посету.
Бета

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa