Инфо

21. мај 2019.21. мај 2019.
Насловне стране за уторак

Насловне стране за уторак

(Бета) - Дневни листови на насловним странама издања за уторак 21. мај пишу о боравку мисије Међународног монетарног фонда, гласању у Скупштини Србије о изменама Кривичног законика познатим у јавности као Тијанин закон, изборима за градоначелнике на северу Косова.

АЛО - "Имате кинески телефон? Нећете имати јутјуб!", лист пише да је амерички Гугл суспендовао линценцу компанији "Хуавеј" и да ће тај кинески произвођач мобилних телефона остати на основној верзији оперативног система "Андроид". "Срби оборили НАТО авион од две милијарде долара", лист пише да је српска војска током бомбардовања 1999. године "оборила амерички стратешки бомбардер Б-2", али да САД то "никада није признала".

БЛИЦ - Лист пише да се у Скупштини Србије у уторак гласа за измену Кривичног законика "Две године борбе за доживотни затвор за убице деце". Од распада заједничке државе прошло је 13 године пише лист под насловом "Где смо данас ми, а ђе је Црна Гора".

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - "Србија купује 10 тона злата", пише лист наводећи да је председник Србије Александар Вучић дао задатак гувернерки Јоркованки Табаковић и министру Синиши Малом после састанка са мисијом Међународног монетарног фонда. О контрамерама које је председник Вучић најављивао због приштинских такси, лист пише под насловом "Београд у петак узвраћа ударац".

ДАНАС - "Гласали само они који си умали лични интерес", лист обављује разговор са бившим потпредседником парламента у Приштини о изборима на северу Косова. О збивањима у Скупштини Србије где су на дневом реду биле измене Кривичног законика лист пише: "Напредњаци напали судију Миодрага Мајића".

ИНФОРМЕР - "Русија: Србији стиже панцир", лист наводи да ће Србија добити "руски ракетни ПВО систем 'панцир С1'". "Гради се још 157 километара аутопута", лист пише о плановима за изграђну Моравског коридора од Прељине до Појата и деонице аутопута Београд-Сарајево.

КУРИР - "Гугл жели да уништу Хуавеј", лист пише да је амерички "Гугл" прекинуо сарадњу са компанијом "Хуавеј". "Мали:Србија је спремна за 5Г мрежу", лист пише о конференцији Адриа медиа групе о Дигиталном банкарству и изјави министра финансија Синише Малог приликом отварања конференције.

ПОЛИТИКА - Лист пише да је за понедељак заказана посебна седница Народне скупштине на којој ће говорити председник државе Александар Вучић: "Вучић износи планове за КиМ". О последицама невремена под насловом "Велика штета на условима широм Србије".

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ - "Пет удара на Вучића до јула", лист пише да ће "притисци на Србију и Александра Вучића кулминирати уочи самита о западном Балкану у Паризу почетком јула". "Клинтон: Како сам растурио велику Србију", лист пише да је бивши председник САД Бил Клинон током разговора са немачким званичницима деведесетих Герхардом Шредером и Хелмутом Холом испричао "како је успео да раскине пакт Слободана Милошевића и Фрање Туђмана".

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa