Инфо

22. мај 2019.22. мај 2019.
Лучка улица повезала привреднике и реку

Лучка улица повезала привреднике и реку

Данас је отворена Лучка улица у компанији "Еликсир". Саобраћајница, у коју је град уложио 100 милиона динара, повезаће све привреднике у Шапцу са луком и омогућити им најефтинији транспорт. Читавој Индустријској зони на овај начин биће омогућен несметан речни транспорт, али и железнички.


Лука је прошле године дата на управљање компанији "Еликсир". За њих ово значи краће манипулације, већи проток, повећање капацитета што утиче и на размишљање о проширењу. Такође, даје могућност да се лука више експлоатише у јавном смислу.


Град на овај начин постаје интересантнији новим инвеститорима. Такође, и свих 14 компанија које су oд Нове године дошле у Шабац заинтересоване су за транспорт реком.


Град је задржао власништво над саобраћајницом да ни у једном тренутку не би могло доћи до ометања транспорта из било ког разлога.


На отварању је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио да је данас потврђено да ће и "Обојена металургија" као последња компаније старе "Зокре" која је остала непродата, добити новог власника. То ће бити компанија "Еликсир"

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa