Инфо

22. мај 2019.22. мај 2019.
Нови апел младих за светски штрајк за климу у петак

Нови апел младих за светски штрајк за климу у петак

(Бета-АФП) - Млади су поново позвали данас на излазак на улице за "светски штрајк за климу", у петак када буду у јеку избори за Европски парламент.


На сајту групе Млади за климу у Француској youthforclimate.fr, позиви за штрајк забележени су данас у око 90 градова у Француској и 1.700 у више од 90 земаља, посебно у Европи.

"Европски избори су избори за климу", наводи ова група и позива на окупљања испред европских институција као што је Европска централна банка у Франкфурту, Европски парламент у Стразбуру и Бриселу.

"Европска унија треба озбиљно да схвати претњу климатских промена и стави климатску политику испред свих одлука", навела је ова група.

Како наводи гупа Млади за климу (Youth for climate) мобилизација за очување климе је у порасту посебно у Немачкој и Италији али и у Африци и Азији ге је овај покрет до сада имао слаб оџив.

Група Млади за климу у Француској, формирана после школског штрајка који је покренула млада Швеђанка Грета Тунберг позива на окупљање у петак у 13.00 испред Опере у Паризу као и у десетак других француских градова.

Позива се да се демонстрира за очување биодиверзитета, против климатских поремећаја и за социјалну правду.

У суботу су предвиђене шетње или вожње бициклом у 80 градова углавном у Француској, искључујући Париз.

Избори yа Европски парламент одржавају се од 23. до 26. маја.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa