Инфо

23. мај 2019.23. мај 2019.
ЕУ ПРО у Шапцу, један од девет великих

ЕУ ПРО у Шапцу, један од девет великих

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић обишао је данас са сарадницима и представницима ЕУ ПРО, радове на деоници поред фабрике "Јазаки", а који се финансирају преко пројекта "ЕУ ПРО".

Радови обухватају изградњу једног километра коловоза улице Нове 7 и око два километра водоводне и канализационе мреже у Северозападној радној зони. Зеленовић је овом приликом истакао да је Град Шабац поуздан партнер Европској Унији и да је преко седамстотина хиљада евра инвестирано је у развој индустријске зоне у Шапцу.

-Град Шабац је поуздан партнер Европској унији и успео је да кроз такмичење добије прилику да више од 700.000 евра инвестира у даљи развој индустријске зоне у Шапцу. Изградњом ове улице шири се наша индустријска зона и отвара се простор за продају нових хектара. У овом тренутку имамо интересовање за 11,7 хектара које би купиле нове компаније у нашем граду. Европска унија је нама најбољи партнер. Заједно са ЕУ до сада смо реализовали пројекте у вредности више од 30 милиона евра - рекао је Зеленовић.

У Северозападној радној зони у току су радови на инфраструктурном опремању Зоне које финансира Европска унија са више од 710.000 евра.

Оливера Костић, менаџерка програма ЕуПро, окарактерисала је пројекат као један од девет великих пројеката економске инфраструктуре.

-Европска унија финансијским средствима од 25 милиона евра кроз програм ЕуПро подржава развој Србије. Програм се спроводи у сарадњи са Владом Републике Србије. Данас имамо велико задовољство јер обележавамо почетак радова на једном од девет великих пројеката економске инфраструктуре које ћемо спровести у наредном периоду. Укупна вредност пројеката је 4,5 милиона евра. Поред овог пројекта Шабац је врло активан и на другим позивима који се спроводе кроз ЕуПро програм. Ми имамо укупну инвестицију до сада у вредности више од 1,2 милиона евра. Ускоро ће почети израда Географско-информационог система која је такође једна од активности које спроводимо у оквиру ЕуПро програма, а такође подржавамо и три предузећа из Шапца која ће развити своје пословање уз подршку ЕуПро програма - истиче Костић.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa