Инфо

24. мај 2019.24. мај 2019.

ЕУ обезбедила 600.000 евра за подршку малим и средњим предузећима у Србији

(Бета) - Развојни програм Европске уније "ЕУ ПРО" саопштио је данас да је објавио јавни позив у оквиру подршке пројектима који треба да допринесу конкурентности и одрживости пословања малих и средњих предузећа и предузетника у Србији, за који је обезедио 600.000 евра.
На позиву који је отворен до 10. јула пише да право учешћа имају регионалне развојне агенције, бизнис инкубатори, научно-технолошки паркови, кластери, пословна удружења, привредне коморе, као и инстраживачке и високошколске установе.
Помоћ ЕУ је намењана пројектима који ће подржати предузећа у унапређивању производних процеса и квалитета производа и услуга али и у сертификацији и увођењу релевантних стандарда и конкретних активности усмерених ка освајању нових тржишта.
У оквиру позива, појединачни пројекти организација могу да добију подршку од 10.000 до 30.000 евра, док партнерски пројекти две и више организација могу да буду подржани са максималним износом од 50.000 евра. За профитне организације неопходно је финансијско учешће од десет одсто од вредности пројекта.
"Будући да је један од кључних приоритета Владе Србије унапређење одрживог регионалног развоја, програм 'ЕУ ПРО' ће пружити помоћ организацијама за подршку пословним субјектима како би се унапредила конкурентност и продуктивност малих и средњих предузећа у мање развијеним деловима Србије" рекла је министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић.
Менаџерка програма "ЕУ ПРО" Оливера Костић казала је да тај програм такође охрабрује организације за подршку пословању да у својим предлозима пројеката осмисле и предложе активности које ће имати шири друштвени утицај на заједнице, пружајући, на пример, подршку рањивим групама или путем актвности које су усмерене на заштиту животне средине.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa