Инфо

24. мај 2019.24. мај 2019.
Одржана завршна конференција "ROSIS4H"

Одржана завршна конференција "ROSIS4H"

Завршна конференција пројекта “ROSIS4H- Поновно откривање могућности за развој хортикултуре кроз одрживи утицај у прекограничном подручју” одржана је данас у Центру за стручно усавршавање на Летњиковцу. На конференцији су говорили градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, председник Скупштине града Немања Пајић и сарадница на пројекту Магдалена Змајић из Центра за развој Бродско - посавске жупаније.


Циљ пројекта је развој хортикултуре, побољшање конкурентности и подршка у програмској области кроз јачање сарадње између институција, кластера, образовних и истраживачких организација и предузетника са циљем да се заједнички развију нови производи и услуге. Пројекат је финансиран средствима Европске уније кроз програм прекограничне сарадње Србија-Хрватска. Укупна вредност пројекта је 564 258 евра, од чега је за Град Шабац опредељено 152.873 евра, док су остатак реализовали партнери из Славоснког Брода.


Уговор о реализацији пројекта потписан је у септембру 2017. године у Шапцу, а пројектом је настављена сарадња познатих партнера - Града Шапца, Средње пољопривредне школа са домом ученика из Шапца са Центром за развој Бродско-посавске жупаније, Регионалним центром за биотехнолошка истраживања и развој Бродско-посавске жупаније и Средњом пољопривредном школом “Матија Антун Рељковић” из Славонског Брода.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa