Инфо

26. мај 2019.26. мај 2019.
Beta

Beta

Савез за Србију 8.јуна обележава шест месеци од првог протеста у Београду

Савез за Србију најавио је да ће шест месеци од првог протеста одржаног у Београду под називом "Стоп крвавим кошуљама", обележити у суботу, 8. јуна скуповима широм Србије.

Наводећи да је у претходних шест месеци опозиција потписала Споразум са народом, да је донела одлуку о бојкоту парламента и јединствен став да не учествује на изборима под тренутним условима, Савез за Србију је позвао своје чланове и симпатизере да се укључе и допринесу организацији протеста.

"Пре шест месеци нико није веровао да ћемо сви бити оволико истрајни у намери да се супротставимо насиљу и заједно изборимо за слободу. Нико није могао да претпостави да ће у једном тренутку у Србији протестовати више од 100 општина и градова и да ће сви они доћи на велики протест 13. априла у Београду. Зато се 8. јуна окупља побуњени народ са поруком да нећемо одустати од захтева за слободом медија и поштеним изборима", стоји у саопштењу.

Прва протестна шетња "Стоп крвавим кошуљама" у Београду организована је 8. децембра 2018. године. Повод је био физички напад на тадашњег лидера Левице Србије Борка Стефановића у Крушевцу.
Beta

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa