Инфо

27. мај 2019.27. мај 2019.
Донаторска акција за набавку ултразвучног апарата

Донаторска акција за набавку ултразвучног апарата

Данас је, у Градској кући, одржана конференција за медије на којој је најављена донаторска акција за набавку ултразвучног апарата за амбуланту ДЗ „Др Драга Љочић“ у Мајуру. Новинарима су се обратили градски одборници Дејан Јеринић и др Дејан Павловић.

- Добро је да набављамо најнапреднију опрему као што су гама и икс нож која служи за лечење најтежих болесника, али је битно и да наше здравствене станице опремимо тако да било које поремећаје здравственог стања можемо да откријемо у што ранијем стадијуму. На тај начин бисмо смањили број пацијената који постају најтежи болесници. Лечење једног терминално оболелог пацијента кошта и до 100.000 евра, а за тај новац се може обавити огроман број превентивних и скрининг прегледа. Имајући у виду 11.000 становника у Мајуру, као и свакодневни број пацијената у мајурској амбуланти, решили смо да им учинимо доступним једно од основних дијагностичких средстава, а то је у колор ултразвучни апарат, истакао је др Павловић.

Једна од компанија које су снабдевачи медицинском опремом пристала је да овај апарат испоручи без своје зараде, па сума коју је потребно прикупити износи 750.000 динар и трошкови ПДВ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa