Инфо

10. јун 2019.10. јун 2019.
Антић: Више пара за подизање енергетске ефикасности

Антић: Више пара за подизање енергетске ефикасности

(Бета) - Министар рударства и енергетике Александар Антић рекао је данас да ће до краја године у сарадњи са банкама и ЕУ бити формиран већи новчани фонд за подизање енергетске ефикасности у Србији.
Он је на отварању "Недеље енергије 2019." рекао да "у Србији важи мишљење да је енергија јефтина и неисцрпна, а да ни једно ни друго није тачно".
"Свако мора да штеди енергију да би је сви имали довољно", рекао је Антић.
Додао је да је подизање енергетске ефикасности у 53 објекта у Србији показало да је уштеда око 40 одсто.
Србија, према његовим речима, улаже велике напоре да подигне енергетску ефикасност јер "ко на том путу буде каснио неће моћи да развија своју земљу и скупо ће плаћати енергију".
Он је рекао да се у фонду за енергетску ефикасност при Министарству рударства и енергетике налази више новца него у претходне четири године, око 20 милиона евра, и да ће тај обртни капитал бити повећан, а да ће функционисати на бази револвинг кредита.
"Србија ће до 2020. године добити гасовод који ће од Бугарске према Мађарској (Турски ток) проводити значајне количине гаса и омогућити гасификацију Србије и изградњу електрана на гас који спада у најчистије енергенте", рекао је Антић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa