Инфо

13. јун 2019.13. јун 2019.
Свој живот видим у ходу и трагању
НЕОБИЧНИ СВЕТ ПЕТРА ЈОВАНОВИЋА

Свој живот видим у ходу и трагању

Иако се определио за ликовну уметност због које је уписао Школу примењених уметности у Шапцу, фотографија је постала његова истинска пасија. Схватио је да помоћу фото-апарата бележи непоновиљиве тренутке и да је фотографија „чиста уметност“, а за њега је уметност пре свега. Данас је главни и одговорни уредник Алфа нејшн магазина и има велике планове за будућност
Одавно нисмо, а не знамо да ли смо икада, разговарали са младим човеком као што је Петар Јовановић. Јуче је напунио (тек) деветнаест година, а његов вокабулар, знање и манири прилични су неком ко је у најбољим (зрелим) годинама. „Несклад хармоније“, рекли би песници.

Иако је одувек заинтересован за ликовну уметност, која му је данас хоби, пре четири године „случајно“ је открио фотографију, која је постала његова истинска пасија. Питали смо га да ли је склоност ка уметности утицај његовог старијег брата Давида, магистра вајарства о коме смо писали у више наврата у „Гласу Подриња“.

- Није. Осећао сам уметност у себи. Наравно, родитељи и брат су моја велика подршка. Када сам се први пут сусрео са фото-апаратом, био сам скептичан, зато што сам научен на мануелну уметност, снажније сам је доживљавао и мислио да ту човек може више да се искаже као уметник. Кроз објектив фото-апарата видео сам екстерни свет такав какав јесте, а у мојој глави је све било другачије.

опширније у штампаном издању

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa