Инфо

17. јун 2019.17. јун 2019.
Донација Ротари клуба Шабац Установи за децу и младе "Шабац"

Донација Ротари клуба Шабац Установи за децу и младе "Шабац"

Ротари Клуб Шабац, организовао је данас у сарадњи са Ротари клубом Метрополитан из Београда, још једну у низу хуманитарну акцију. Наиме, Установи за децу и младе "Шабац", донирано је пет кревета са душецима и постељином. Том приликом Зоран Живковић, председник Ротари клуба Шабац, истакао је значај хуманитарних активности, посебно када су у питању установе овог типа.

- Свесни смо чињенице да савремена медицина нажалост нема одговор за лечење одређених болести код деце. Једини лек који може да им се пружи је љубав. Њу сигурно добијају од запослених унутар куће, а ми као клуб који се између осталог бави хуманитарним радом се трудим да им обезбедимо све што можемо. Овај пут смо подршку пружили у техничком смислу, рекао је Живковић и позвао све Шабачке привреднике и људе добре воље да такође дају свој допринос.

- Установа за смештај деце и младих са сметњама у развоју је једна од ретких у Србији. Мислим да многи и не знају да она постоји у нашем граду. Ми као као одговорни грађани и људи би требало да им изађемо у сусрет максимално, закључио је Живковић.



Према речима , Славице Матић која је руководилац Установе за децу и младе "Шабац", донације су увек добродошле, али поменута посебно из разлога што постоји константна потреба за променом постељине и кревета због категорије смештених корисника.

-Установа за децу и младе има 41. корисника, који они су овде смештени од 2014. године. Капацитет је пун, а потражња за смештајем је велика. Стручан тим се бави свим корисницима, а осим стручности присутна је велика љубав и пожртвованост за овакав посао који без тога не би могао да се обавља, истакла је Матићева и упутила захвалност Ротари клубу Шабац на великодушности.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa