Инфо

19. јун 2019.19. јун 2019.
Мали Париз, не мали Лас Вегас

Мали Париз, не мали Лас Вегас

Иницијативу Удружења младих "Ум Шабац" о забрани рада коцкарница и кладионица у Господар Јевремовој - од центра до улице Стојана Новаковића, Масариковој, Цара Душана и Карађорђевој, подржало је више од две хиљаде грађана.

Овим поводом се Удружење обратило јавности саопштењем.

Двонедељна акција прикупљања потписа грађана за иницијативу да се преместе коцкарнице и кладионице из строгог центра у друге делове града, имала је првенствени мотив да обезбеди поштовање закона који налаже да коцкарнице и кладионице буду удаљене 200 метара од школа, али и право грађана Шапца да најлепши простори и зграде вредног архитектонског наслеђа не буду стециште коцкара. Оне то, по свом историјском и културном значају не заслужују, а ми, чланови Удружења младих „УМ“, имамо моралну обавезу да допринесемо овом, цивилизацијском чину, истиче се у саопштењу.

Изузетно смо задовољни оџивом грађана који су својим потписом подржали нашу идеју. Више од 2000 потписа даје нам ветар у леђа. Наш следећи корак је одлазак код градоначелника Шапца Небојше Зеленовића коме ћемо изнети предлог да се преместе коцкарнице и кладионице из амбијенталних улица Шапца.

Пуни смо оптимизма и верујемо да наше идеје могу учинити да наш град буде лепши, по мери средњеевропских градова јер то у сваком смислу заслужује, као и грађани који у њему живе. Још једном се захваљујемо суграђанима који су нам пружили подршку и учествовали у акцији за бољи Шабац.
Желимо да наш град буде Мали Париз а не „јефтини“ Лас Вегас.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa