Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
До сна води много путева
ВЕТЕРИНА И БАЛЕТ ИДУ ЈЕДНО УЗ ДРУГО

До сна води много путева

Иако је до последњег тренутка постојала нада да ће школовање наставити у Београду недостатак финансијских средстава био је непремостива препрека. Док чека да полаже ванредне испите у балетској школи вредно учи у Пољопривредној. Води школу балета “Асолута” у “Абрашевићу”. Са петнаестак девојчица узраста од три до 11 година сваког петка и суботе вежба покрете научене у “Лују Давичу”
До остварења снова често су бројне препреке. Најважније је неодустати, а из скоро свега се може извући нешто позитивно.

Тара Цветковић прошле године је била једна од 12 девојчица које су уписале Средњу балетску школу “Лујо Давичо”. Упоредо је уписала у Средњу пољопривредну школу, смер ветеринарски техничар у Шапцу. Сасвим логично, јер су Тарине две највеће љубави балет и животиње.

Иако је до последњег тренутка постојала нада да ће школовање наставити у Београду недостатак финансијских средстава био је непремостива препрека. Ипак, Тара није клонула духом. Док чека да полаже ванредне испите у балетској школи вредно учи у Пољопривредној. Каже, одушевљена је знањем које ова школа пружа и начином на који га професори преносе. Омиљени су јој биологија и анатомија, а жеља јој је да једног дана пронађе лек за акутни панкреатитис код паса, болести од које је преминула њена вољена Теса баш оног дана када је Тара завршила Основну школу “Лујо Давичо”.
Опширније у штампаном издању.
М. Мијаиловић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa