Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Ђорђевић: У Србији борави од 430 до 500 малолетних миграната

Ђорђевић: У Србији борави од 430 до 500 малолетних миграната

(Бета) - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Зоран Ђорђевић рекао је данас да у Србији од 2015. године борави од 430 до 500 малолетних миграната према којима се "показује посебан однос".

Он је, поводом Међународног дана избеглица, обишао Центар за смештај страних малолетних лица без пратње родитеља или старатеља у општини Чукарица у Београду и том приликом рекао да тренутно у Србији борави 451 малолетно лице и да су смештени у три центра, а 26 је у објектима невладиних организација.

"Да би уједначили начин поступања и утврдили које здравствене, образовне и друге услуге треба да им пружимо урадили смо правилиник", рекао је Ђорђевић.

Додао је да већина њих жели да напусти Србију и да је до сада било само неколико проблематичних случајева.

"Наша држава се труди да пружи најбоље услове за живот малолетних миграната и верујемо да ће им у сећању остати лепе успомене", рекао је Ђорђевић.

На питање да ли се очекује нови мигрантски талас Ђорђевић је рекао да је избегличка рута измештена из Србије на Босну и Херцеговину "где су границе отвореније" па мигранти лакше пролазе до западне Европе.

У Центру за смештај малолетних миграната на Чукарици тренутно је 11 деце, највише из Авганистана, Пакистана из Сомалије и Монголије, старости од десет до 17 година.
(крај) свј/ссм/вок

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa