Инфо

22. јун 2019.22. јун 2019.
Матић: Предложена нова регулатива корак ка развоју електронске трговине

Матић: Предложена нова регулатива корак ка развоју електронске трговине

Државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић саопштила је данас да је је усвајањем Предлога закона о трговини и измена и допуна Закона о електронској трговини, учињен значајан корак ка развоју електронске трговине у Србији.

"Нова регулатива у области електронског трговања робом и услугама, допринеће приближавању нашег тржишта европским и светским стандардима, а и тиме и бржем развоју наше дигиталне економије и друштва", навела је Матић а пренела прес служба министарства.

Матић је истакла да су Предлогом закона о трговини отклоњене недоумице у вези са и "продавницама и платформама које продају глобално и не познају географске границе".

"Дефинише се појсм електронске продавнице и електронске платформе, као и најчешће коришћене облике електронске трговине. Затим, посебно се регулише истицање цена у е-трговини, установљена је разлика измедју е-трговине намењене домаћем тржишту и оне намењене иностраном тржишту, а уведене су посебне мере за сузбијање сиве економије", навела је државна секретарка.

Она је подсетила и да Министарство трговине, туризма и телекомуникација припрема Акциони план за развој е-трговине, у оквиру пројекта "Јачање електронске трговине у Републици Србији" који спроводи са УСАИД-ом.

ИЗВОР : БЕТА

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa