Инфо

26. јун 2019.26. јун 2019.
Зеленовић у писму Вучићу: Београд је потопљен јер нема добру градску власт

Зеленовић у писму Вучићу: Београд је потопљен јер нема добру градску власт


Председник Заједно за Србију и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић упутио је данас отворено писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем је оценио да је Београд потопљен приликом недавних киша због лошег рада градске управе и трошења новца на непотребне ствари док је Шабац "безбедан европски град".

"Зато што је град Шабац у чишћење канала другог реда уложио милион евра а град Београд у 30 јарбола непознате намене улаже три милиона. Зато што је град Шабац недавно прибавио црпну станицу вредности 250.000 евра, која уклања атмосферску воду, а град Београд је исту суму потрошио за 300 светлећих украса за пропагандне манифестације режима", навео је Зеленовић у саопштењу.

Он је у писму Вучићу указао да је Шабац установио службу коју чине комунални полицајци, чији је посао да обилазе све канале и прате проток воде, а да је очистио и 100 километара канала, укључујући и насеља која немају канализацију.

"У Београду, ви као председник, грађанима чије куће пливају у фекалним изливима обећавате и пројектујете канализацију на лицу места, уживо у програму ТВ Пинк. А пре тога успели сте и да испројектујете гондолу на три жице у вредности од 15 милиона евра. Зато што град Шабац поседује две пумпе које за 15 минута растерете критичне делове града, као и чамце за ванредне ситауције у вредности од 440.000 евра, а град Београд поседује фонтану у вредности од 1,8 милиона евра", додао је он.

Зеленовић је рекао да се у Шапцу за време непогода одржи хитна електронска седница локалне власти у року од сат времена док у Београду ни за време највеће олује не заседа штаб за ванредне ситуације.

"Зато што у Шапцу када падне киша пољопривредно земљиште је заштићено, а ви планирате изградњу неколико фудбалских стадиона у вредности од 250 милиона евра. Зато што је град Шабац организовао чишћење комплетног смећа и отпада са целе територије града, а град Београд је организовао куповину украса, гумених каблова који се злослутно зову 'светлећа киша'. Зато што је град Шабац повећао на највиши законски максимум казне за свакога ко баци смеће у канале, а ви изјављујете: 'Није нико заказао, то је невреме. Када падне киша опет ће нестати струје'", додао је Зеленовић.

Градоначелник Шапца је навео да тамошња градска управа не гледа у небо и не криви климатске услове и грађане.

"Зато што град Шабац има стручну,вредну и поштену управу, а Београд има градоначелника за кога нико није чуо и који ништа не ради, јер сте Ви све, чак и градоначелник Београда. Зато што је Шапцу, Вашом одлуком, противуставно отето 30 милиона евра, у протеклих шест година, а ето наш слободарски град и даље успешно функционише. И када пада киша! Е зато је на нашу срамоту, главни град потопљен, а Шабац се од потопа брани као прави европски град. Тако ће бити и у целој Србији када Ви не будете на власти. Ускоро. Много пре него што мислите", навео је Зеленовић у писму Вучићу.
Извор: Бета

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa