Инфо

26. јун 2019.26. јун 2019.
У Србији нова накнада уз рачуне за струју, гас и гориво

У Србији нова накнада уз рачуне за струју, гас и гориво


Од августа потрошаче гаса, струје и горива у Србији очекује ново поскупљење због увођења новог намета за унапређење енергетске ефикасности, пише лист "Политика" у издању за среду.

"Политика" је пренела да ће грађани на утрошен кубик гаса и литар горива плаћати 0,15 динара, док на утрошен киловат-сата струје плаћати 0,015 динара.

Новац од тог намета биће коришћен за замену врата и прозора у зградама и за топлотну изолацију, као и за улагање у котлове за грејање.

Јавно предузеће "Србијагас" је саопштило да је обавестило своје потрошаче да ће повећање цене почети с јулским рачунима за гас и да ће се накнада ускладјивати једном годишње.

Јулски рачуни за струју такође ће бити увећани, јер је Законом о накнадама за коришћење јавних добара предвиђено да тај нови намет плаћају и сви који троше струју.

Такодје, и возачи ће на сваки литар бензина, дизела и ауто-гаса морати да плаћају ту накнаду.

"Политика" је пренела да сав тај новац неће ићи ни "Србијагасу", ни ЕПС-у, ни нафтним компанијама, него директно у државни буџет Републике Србије одакле би требало да се искористи за унапређење енергетске ефикасности.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa