Инфо

26. јун 2019.26. јун 2019.
Фестивал европског филма у Шапцу

Фестивал европског филма у Шапцу

Од понедељка до суботе (24 - 29 јуни) у Културном центру у Шапцу одржава се Фестивал европског филма.

Фестивал је отварио шпански филм "ЋУТАЊЕ ДРУГИХ", у уторак је приказан ДИЈАМАНТИНО Габријела Абрантеса и Даниела Шмита (2018), а вечерас је на репертоару БЕЛГИЈСКИ КРАЉ Петера Бросенса и Џесике Вудворт (2016).

Синопсис: Краљ Николас Трећи је усамљеник који осећа да живи погрешан живот. Креће у званичну посету Истанбулу са британским редитељем, Данканом Лојдом, ког је Палата унајмила да сними документарац који треба да прикаже монарха у бољем светлу. Краљ сазнаје да је Валонија, регија на југу Белгије, прогласила независност и он мора сместа да се врати кући како би спасио краљевство. Чак је објавио да ће сам написати говор. Док се спремају да крену, соларна олуја удара земљу и изазива прекид комуникације и ваздушног саобраћаја. Нема телефона. Нема авиона. Да ствари буду горе, обезбеђење у Турској одбија краљев предлог да се кући врате колима. Међутим, краљ нема намеру да седи и чека да олуја прође. Лојд смишља план за бекство које укључује цветне хаљине и Бугаре који певају.

Филм је добио награду филмског фестивала у Аванси за најбољи играни филм, награду Дон Кихот филмског фестивала у Аванси, посебно признање за најбољи сценарио филмског фестивала у Аванси, награду Магрите за најбољег глумца, као и Велику награду Међународног филмског фестивала у Одеси

У четвртак је на репертоару КРВАВО МЛЕКО Ибера Шаруела (2017), у петак СТРАНАЦ У РАЈУ Гвида Хендрикса (2016), а у суботу ДАЛЕКИ ЛАВЕЖ ПАСА Симона Леренга Вилмонта (2017).

Фестивал европског филма део је кампање #ЕУзаТЕБЕ.

Пројекције почињу у 21 сат. Улаз је бесплатан.



Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa