Инфо

28. јун 2019.28. јун 2019.
СРЕДСТВА ЗА 140 НОВИХ САДНИЦА

СРЕДСТВА ЗА 140 НОВИХ САДНИЦА

Северна трансферзала, односно обод Савапарка, биће богатији за 140 нових садница које је Град Шабац освојио на конкурсу Министарства за заштиту животне средине. Саднице ће делом бити финансиране из Зеленог фонда за пошумљавање у 2019. години, а уговор о додели средстава потписали су јуче начелник Градске управе Шапца Милан Васић и министар за заштиту животне средине Горан Триван.

У финансирању куповине садница учествује и Град Шабац са 20 одсто.

Савапарк ове године, поред добијених 140 садница, добија још једно конкретно обличје – парковску авенију која ће спојити центар града и тврђаву уређеном пешачком стазом.

-Савапарк је контрапункт Београду на води. Наш Савапарк биће на корист свим грађанима, ми стварамо парковску површину са забавним, спортским и културним садржајима и на тај начин излазимо на реку, за разлику од престонице која излази са зградама. Када је у питању екологија и комунално уређење града, Шабац функционише по европским стандардима. Ми прикупљамо смеће са целе територије града и односимо на Регионалну депонију “Срем-Мачва”, а један смо од ретких градова који има Постројење за пречишћавање отпадних вода које ради, рекао је начелник Милан Васић након потписивања уговора у Министарству заштите животне средине.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa