Инфо

1. јул 2019.1. јул 2019.
Брнабић: Апсолутно није тачно да ће поскупљења бити удар на стандард грађана

Брнабић: Апсолутно није тачно да ће поскупљења бити удар на стандард грађана

Премијерка Србије оценила је данас на конференцији за новинаре поводом две године рада њеног кабинета да "апсолутно није тачно" да ће најављена поскупљења путарине, струје и горива бити удар на стандард грађана јер, како је рекла, Влада води рачуна о томе да повећање плата и пензија буду одрживи.

Ана Брнабић је навела да је Србија по многим од тих цена на "зачељу у Европи" и да је "у многим ситуацијама неодрживо" да цене остану какве су сада, јер би се поново десило да се то после плаћа из буџета, односно би то градјани индиректно платили.
"Инфлација је јако ниска и предвидива и не треба да будемо лицемерни. Ако причамо о поскупљењу путарине која је најнижа, она ће бити најнижа и после поскупљења", рекла ја она.

Коментаришући критике да су многи државни руководиоци и даље у статусу "вршилаца дужности", премијерка је рекла да је грађанима од тога да ли је неки помоћник министра у "вд статусу", много битније да ли је повећана минимална цена рада, да се граде аутопутеви и реновирају здравствени центри.

"Могло је и тако, али ми смо фокус ставили на ово и грађани ће одлучити да ли ће бити за Владу која ће се бавити њима или која ће административно испуњавати све услове. И то је битно, али не може све одједном", рекла је она.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa