Инфо

2. јул 2019.2. јул 2019.
Зеленовић осудио претње смрћу водитељима ТВ Шабац

Зеленовић осудио претње смрћу водитељима ТВ Шабац

Председник Заједно за Србију Небојша Зеленовић осудио је данас претње смрћу ауторима и водитељима емисије "Добар, лош, зао" на Телевизији Шабац Марку Видојковићу и Ненаду Кулачину и позвао надлежне да најхитније реагују и адекватно санкционишу одговорне.

"Србија је огрезла у насиљу. Наше друштво се налази у изузетно опасној ситуацији. Претње насиљем независним новинарима, али и било коме другом ко се усуди да искаже мишљење различито од онога што нам говори режим, свакодневница су у Србији, а ствар се све чешће не завршава само на претњама. Само у протеклих седам месеци имали смо преко петнаест случајева правог физичког насиља са управо оваквим мотивацијама у позадини", навео је Зеленовић у саопштењу.

Зеленовић је навео да озбиљна државна и друштвена криза није дошла случајно, већ представља директан резултат дубоких подела међу грађанима на чијем стварању "режим Александра Вучића предано ради већ осму годину за редом".

"Вербално и физичко насиље, агресија, одсуство дијалога, подељеност друштва, организоване хајке које воде режимски таблоди и медији према сваком другачијем мишљењу ће имати фаталне последице. Режим није у стању да контролише све оне који су му поверовали да су критички настројени грађани, новинари, јавне личности или политичари 'државни непријатељи', 'издајници', 'плаћеници', 'лопови', 'фашисти', 'олош' и све друго чиме режим систематски етикетира неистомишљенике", додао је Зеленовић.
Извор: Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa