Инфо

4. јул 2019.4. јул 2019.
Успешни смо јер се такмичимо срцем
Вицешампион Србије у прескакању препона, Сава Марковић

Успешни смо јер се такмичимо срцем

“Речено фудбалским језиком, овај резултат је исти као да је Звезда победила Реал Мадрид. Било је већих и јачих имена јахача, коња и тренера, али ми смо се нашли на победничком постољу јер смо се такмичили срцем. Тадеи и мени највећа подршка су били другари који су навијали са стране и тренери који од самих почетака у нас несебично улажу своје знање”, истиче Сава Марковић, од недавно вицешампион Србије у прескакању препона
Протеклог викенда Шабац је први пут у својој историји добио државног вицешампиона у коњичком спорту, дисциплини прескакања препона. Сава Марковић, члан КК “Таур” шабачке Средње пољопривредне школе, и његова верна пратиља Тадеа, освојили су друго место на Отвореном првенству Србије одржаном у Београду.



Победа им је измакла у баражу за једну секунду, али у Клубу старом нешто више од годину дана нису разочарани. Кажу да је вицешампионска титула у конкуренцији од 16 најбољих српских јахача на грлима завидног педигреа, под окриљем скупих клубова са врхунским условима, тренутно више него довољна да покаже да су на правом путу и да њихово време тек долази.



-Ово је и мој и клупски највећи успех. Речено фудбалским језиком, овај резултат је исти као да је Звезда победила Реал Мадрид- истиче Сава Марковић, и додаје да је на овом, као и на свим другим такмичењима највећу подршку имао од својих клупских сабораца.



-За успех у овом спорту неопходна је велика љубав према животињама. Однос са коњем је посебан. Тих 60/70 секунди у паркуру си са њим сам, тако да без те везе не би било ни резултата. После тога, али не од мањег значаја су добри тренери и другари који те свим срцем бодре док наступаш- објашњава Сава.
Опширније у штампаном издању.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa