Инфо

10. јул 2019.10. јул 2019.
Ружић: Примена платних разреда у јавним службама следеће године

Ружић: Примена платних разреда у јавним службама следеће године


Министар државне управе и локалне самоуправе Србије Бранко Ружић данас је рекао да очекује да платни разреди за запослене у јавним службама буду уведени током следеће године.

"Очекујемо да платне групе буду у примени следеће године, а до тада ћемо време искористити за разговоре са синдикатима како би се фино нијансирали платни разреди", рекао је Ружић новинарима.

Он је додао да је Влада Србије била близу тога да примена платних разреда почне 1. јануара идуће године, али да је остала да се уради додатна финансијска анлиза.

Уводјење платних разреда за запослене у јавним службама предвиђено је Законом о систему плата у јавном сектору који је усвојен децембра 2017. године. Закон је требало да ступи на снагу 1. јаунара 2019. године, а његова примена одложена је за 1. јануар 2020. године, а потом је и тај рок померен.

Новим платним разредима у систему јавне управе требало би да се успостави праведан распон плата, односно да буде иста плата за исти посао у свим службама јавног сектора, а да се запосленима учинак мери кроз увођење јединствене основице и прецизно дефинисаних коефицијента.

Плате у јавном сектору тренутно се утврђују на основу 23 различите основице, више од 500 основних коефицијената и 200 додатака на основну плату.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa