Инфо

12. јул 2019.12. јул 2019.
МУП апеловао на учеснике у саобраћају да повећају опрез и поштују прописе пред викенд

МУП апеловао на учеснике у саобраћају да повећају опрез и поштују прописе пред викенд

(Бета) - Министарство унутрашњих послова (МУП) апеловало је данас на све учеснике у саобраћају да повећају опрез и поштују прописе имајући у виду да се на путевима у Србији очекују додатне гужве и појачан саобраћај, саопштио је МУП.
"Имајући у виду предстојећи викенд када се на нашим путевима очекују додатне гужве, апелујемо на возаче да поштују прописано ограничење брзине и да користе сигурносне појасеве и на предњем и на задњем седишту. Апелујемо на све такође да на пут крећу одморни и праве паузу на свака два сата", рекао је Александар Раденковић из Управе саобраћајне полиције МУП-а.


Он је истакао да је од почетка јула на путевима у Србији забележена појачана фреквенција саобраћаја уз повећен број мотоцикала, мопеда, бицикала и пешака, што је довело и до повећања броја саобраћајних незгода и настрадалих особа.

Анализе показују да се у току летњих месеци догоди највећи број саобраћајних негода и да су најчешћи утицајни фактори несрећа са погинулим особама у летњим месецима неприлагођена брзина, пропуст возача и управљање возилом под дејством алкохола.

Током летњих месеци, неприлагођена брзина се као утицајни фактор јавља у више од 40 одсто саобраћајних незгода.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa