Инфо

Берза

  • akdm 350 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.999 ▲ 1,68%
  • kmbnpb 799 ▲ 1,65%
  • niis 572 ▼ -2,05%
  • rso20197 99,55 ▲ 0,14%
  • rssds20237 93,00 ▼ -7,00%
  • rssds20238 90,00 ▼ -10,00%
  • tlvc 2.500 ▼ -2,57%
  • utsi 1.400 ⚫ 0,00%
  • zisr 3.300 ▼ -0,09%
(5. март 2020.)
ПРИЧА О... МУШКОМ МОДЕЛИНГУ

Увек постоје људи који верују у вас и помажу да остварите снове

Реакције су биле генерално позитивне, већина ме подржала. Сваки посао је тежак на свој начин, што се тиче моделинга тежи је психички него физички. Упознао сам дивне људе који су дошли са различитих страна света, али су опет заједно савршено функционисали и једни другима помогли да препроде све тешке моменте
Увек постоје људи који верују у вас и помажу да остварите снове
Често смо имали прилике да чујемо искуства из женског моделинга. Приче девојка које су по изгледу и личности особене и као такве, више или мање, успешне на домаћој или страној модној сцени. У овом броју “Гласа Подриња” поделићемо са вама причу о момку из Шапца, манекену чија је каријера тренутно у успону.

Пре 4 месеца постао је модел за Demons Model Menagemen и преко њих отишао у Кину и радио као модел. За неколико месеци треба да иде у Милано на fashion week, а после тога у Лос Анђелес.

Он се зове Ален Аличић има 17 година, иде у трећи разред Техиничке школе смер возач моторних возила.

Људи мисле да је моделинг само обично позирање и сликање, делом и јесте, али ви то радите 6 сати дневно и то вас максимално исцрпи. Наравно, ако нешто волите и ако у нечему уживате умор је последња ствар које ће вас спречитиКако један момак из Шапца може да постане модел?

-Имао сам друга из детињства који се већ неколико година бави моделингом, сада је постао један од најпознатијих модела у Србији и он ми је рекао да бих могао да се бавим истим послом и свом агенту послао моје слике. Тако је све почело.

Да ли мислиш да је то прави посао за тебе?
-Наравно да мислим да јесте, још као дете сам маштао да постанем модел, али временом сам због утицаја средине и својих вршњака одустао од тог сна. Срећом увек постоје људи који ће веровати у вас и помоћи вам да остварите своје снове.

Какве су биле реакције твојих професора и чланова породице када си им рекао да желиш да се бавиш овим послом?
-Реакције су биле генерално позитивне, већина ме подржала. Мојим родитељима је првенствено било драго јер су знали колико ми то значи, а штосе тиче професора на почетку им је било мало чудно јер то није нешто свакидашње, али су ме на крају сви наравно подржали.

Колико је моделинг заправо тежак посао?
-Сваки посао је тежак на свој начин, што се тиче моделинга тежи је психички него физички. Младим моделима, који су на пласманима од 2-3 месеца, је много тешко да психички поднесу да су сами на другом крају света. Људи мисле да је моделинг само обично позирање и сликање, делом и јесте, али ви то радите 6 сати дневно и то вас максимално исцрпи. Наравно, ако нешто волите и ако у нечему уживате умор је последња ствар које ће вас спречити.

Да ли постоје људи који су те осуђивали или критиковали због посла којим се бавиш?
-Сматрам да ће увек постојати људи који ће критиковати и осуђивати туђи успех, али се не обазирем на то јер волим овај посао и узивам док га радим.

Да ли би овај посао препоручио својим вршњацима и које би они квалификације требали да имају да би се њиме бавили?
-Искрено позивам све особе које желе да се баве овим послом да се јаве demons model menagment агенцији на инстаграму где ће им они радо одговорити и помоћи у даљем раду.

Да ли ти је било тешко на првом пласману у Кини?
-Пре свега било је јако психички тешко, јер сам 3 месеца провео у непознатој држави, али на крају свега када се саберу сви утисци то је било једно дивно искуство. Упознао сам дивне људе који су дошли са различитих страна света, али су опет заједно савршено функционисали и једни другима помогли да препроде све тешке моменте.

Сматрам да ће увек постојати људи који ће критиковати и осуђивати туђи успех, али се не обазирем на то јер волим овај посао и узивам док га радим.


Какав је однос међу моделима у агенцији, да ли једни друге гледате као конкуренцију или као пријатеље?
-Ми смо једна велика породица, не постоји никаква нетрпељивост или негетивна енергија. Баш супротноод тога, кад се састанемо причамо о путовањима и пословима на којима смо били. Нико никога не гледа као конкуренцију, већ су сви позитивни и добри једни према другима, као што рекох ми смо једна велика породица.

Како је посао утицао на твој друштвени живот?
-Ништа се није толико драстично променило, особе које су ми биле блиске и пре то су остале и док сам био тамо. Тек када одете негде далеко схватите ко су вам заправо прави пријатељи а ко нису. Моји пријатељи са којима сам проводио све време и пре одласка су једва чекали да се вратим и да седнемо на пиће и испричамо се као људи.

Катарина Срдановић

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Најновији број

2. јул 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa