Инфо

Берза

  • aero 800 ⚫ 0,00%
  • aven 1.250 ▲ 0,08%
  • enhl 500 ⚫ 0,00%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.540 ▼ -0,31%
  • kmbnpb 870 ▲ 8,75%
  • niis 551 ▲ 0,55%
  • rso1491 138,68 ⚫ 0,00%
  • vbse 2.700 ▼ -0,22%
(12. март 2020.)

ЗДРАВА ХРАНА

ЗДРАВА ХРАНА
Свако од нас има неки циљ у животу, није битно који је, да ли желиш да смршаш за месец дана, да оствариш породицу са толико и толико год, да будеш успешан у свом послу који волиш..и тд. Сви имамо неки циљ, али такође свако од нас у потсвести жели да се храни здраво и да буде здрав, само што ретко ко води рачуна о томе јер се то подразумева.
Чести изговори су нам да немамо времена за исто или кажемо нема везе смршаћу, ићићу у теретану и вежбати колико год да треба. Наравно да треба држати неки баланс и да не треба само здраво форсирати, у току дана можете појести и чоколадицу и смоки.. било шта али у мали и умереним количинама, а да остала храна током дана буде припремњена на здрав начин.
Сваки рецепт можете кориговати да барем 20% буде здравији него што јесте, и то је добро на почетку. Место обичног шећера ставите кокосов шећер, стевију или нешто томе сличном, да уместо млечне чоколаде ставите црну тамну чоколаду, уместо обичног млека ставите овсено,бадемово итд.. Само је ствар у вама, вашој организацији и жељи да нешто остварите.
Честе изговоре које смишљамо да би себи „олакшали“ нешто,то само буде још горе.Због тога смо одлучили да у сваком следећем Гласу Подриња, као и у прошла 3, говоримо о битности исхране и о здравим и брзим рецептима.

ЗДРАВА ПИЛЕЋА ПАШТЕТА (припрема: 25мин)


Састојци:
-2 батака са карабатком
-1 пилеће бело месо
- 2 кашике маслиновог уља
-3 кашичице сенфа
-1 пуна кашика павлаке
- 2-3 кашике супе у којој се кувала пилетина
-1/4 црног лука
-морска со
-бибер
- ½ везе першуна
Припрема:
Пилеће месо ставите у шерпу,налијте водом, додајте бибер и кувајте. Када месо потпуно омекша, извадите га и пустите да се мало прохлади. Одвојте кожу и кости, а месо утисните рукама и ставите у блендер. Затим убаците уље, сенф, зачине, лук,павлаку и першун. Све добро изблендирајте и пробајте. Додајте соли по потреби.

Зашто сам баш овај рецепт изабрала? Стално узимамо оно што нам је на дохват руке, а то су често паштете,саламе.. у којима знамо шта све има, а опет их радо купујемо. Искрено морам признати да су укусне, али када би пробали ову никада више не би купили паштету у којој има свега што не треба.
Није тешка за припрему, чак што више је и лако. Због тога се надам да ћете је припремати радо и да се нећете покајати. Када сам је први пут направила,била сам толико срећна због тога што сам успела барем нешто мало да променим у својој исхрани. Можете додавати било које зачине које волите, куркуму... итд. све ствар укуса.
Порука коју вам шаљем јесте да за почетак промените само једну ствар у исхрани, знам да ћете се одмах боље осећати.
Кети Симић

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Најновији број

2. април 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa