Инфо

3. мај 2020.3. мај 2020.
ЗДРАВА ХРАНА

ЗДРАВА ХРАНА

Стално нам се несто грицка и у то име засто не би смо направили нешто што је такође укусно, али искрено за нијансу је укусније куповно.Имамо времена на одмет, можемо да кувамо, печемо,тренирамо…шта год пожелимо. Зашто не би искористили своје време паметно и нешто научили. Колико год не знате или никада нисте кували не значи да не можете да научите. Крените у акцију, када ћете ако нећете . У животу не треба остављати ствари на чекање, ако може почни већ сада.Сада када продавнице раде скраћено, а за време полицијског часа не раде, не можемо да купимо све што би појели у току изолације. Зато увек код куће имајте неке основне ствари, воће и поврће, тестенину, месо,…..итд. Здрава храна, по мом мишљењу, јесте све оно што сами направите.

У овом броју Гласу Подриња, као и у прослих 11, говоримо о битности здраве исхране као и самој мотивацији. На нашем Инстаграм профилу можете наћи рецепте које смо поделили са вама у прошлим бројевима. У овом броју на менију је:

ПАТЛИЏАН ЦИПС (10мин)
Састојци:
-патлиџан
-маслиново уље
-со
-бибер

Припрема:
Исеците патлиџан на колутове, не морате га љуштити ако не желите. Помешајте све састојке и патлиџан прелијте са истим.Загрејте рерну на 250ц, плех обложите пек папиром, поређајт епатлиџан на плех и ставте да се пече 10ак минута. Пријатно!

Веровала бих вам када би сте рекли да ово никада не би сте пробали, то сам рекла и ја. На први укус није ништа специјално, али што га више једете то вам је укусније. Надам се да ћете пробати и бити одушевљени.Ако не волите патлиџан можете направити такође сами чипс тако што ћете исецкати кромпит на листиће, то је опет здравије него куповно.
Нисам неки стручњак за здравље исто тако и не знам све о здрављу. Доста тога и знам, а то сам научила читајући разне књиге, куваре, часописе, гледајући разне видее и емисије како на Yоутубе тако и на ТВ-у.
Надам се да сте здрави и задовољни собом, такође и да остајете код куће осим ако морате да изађете. До следећег четвртка будите позитивни, останите здрави и покушајте да нешто научите до тада. Поздрааав!
Кети Симић

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa