Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
ПОЧЕЛА ШКОЛА ЦРТАЊА И СЛИКАЊА У КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

ДА ДЕЦА ПОЛЕТЕ

У Културном центру је почела Школа цртања и сликања, коју води академски сликар и професор Драган Марковић Маркус. Сваке суботе, професор Марковић ради са децом основношколског узраста, а недељом са средњошколцима.
- Школу смо замислили као професионално организовану институцију у оквиру Културног центра на нивоу који је адекватан овој установи, а чиме се обогаћује њена понуда. Желимо да ово буде континуирана школа цртања и сликања, у коју ће се укључивати деца која желе да се едукују, рекао је Марковић.
Износ који би родитељи требало да издвоје на месечном нивоу, прилагођен је ситуацији у којој се налазимо - Циљ је да се понуда обогати и да дамо још квалитетан садржај граду.
Професор Марковић се педагошким радом бави више од тридесет година и радује му се као првог дана.
- Највећа радост је повратна прича коју добијем од деце. Не ради се само о преношењу знања, него о чињеници да се деци шире видици, да им се развија креација, машта и упорност, да уче да буду истрајни и самокритични. Треба омогућити детету да полети, да осети лепоту стварања.
Суботом су организоване две групе, од 10 до 11 часова и 30 минута за децу од 1. до 4. разреда, а од 11 до 13 часова и 30 минута за ученике од 4. до 8. разреда. Група средњошколаца учи да црта недељом, од 10 до 13 часова.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa