Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

НИСМО ПРОТИВ ЗАПОШЉАВАЊа У ШАПЦУ

Повереништво Српске напредне странке одржало је у уторак конференцију за медије на којој је било речи о више тема. Повереник СНС Александар Пајић говорио је о односу градоначелника Небојше Зеленовића према месним заједницама, о запошљавању у Дому здравља, оштећењима на фасадама објеката чланова СНС и одговору заменика председника Скупштине Марка Јанчића на њихове раније изјаве.
-Градоначелник је увео порез на имовину и рекао да ће сва средства која буду прикупљена бити враћена месним заједницама. Када су у већини МЗ победили грађани који подржавају СНС, решио је да ускрати средства тим МЗ, рекао је Пајић и као примере навео МЗ Липолист и Мајур.
Пајић је навео да су ове две месне заједнице упутиле захтеве јавним предузећима и Градској управи за прерасподелу ових средстава, али да им она нису пребачена. На конференцији је речено и да ће грађани, уколико не добију одговоре, доћи пред Градску управу.
Пајић је истакао да ова странка није против запошљавања у Шапцу, али да се то мора радити по закону. Подсетио је да су у Дому здравља запослена 34 здравствена радника.
-Да би се неко запослио у Дому здравља потребна је сагласност ресорног Министарства, без обзира ко то финансира. Сагласност у овом случају није добијена. Питам се да ли је ико од њих запошљен нестраначки, рекао је Пајић.
Овом приликом показане су и фотографије исписаних фасада, за које Пајић наводи да су приватни и пословни објекти чланова СНС и сматра да је због тога дошло јер је у граду створена нездрава клима.
М.М.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa