Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА СНС

ПИТАЊА ЗА ГРАДСКЕ ВЛАСТИ

Прошлог уторка у страначким просторијама Српске напредне странке, новинарима се обратио повереник др Александар Пајић. Овом приликом Пајић је акцентовао три теме: ситуацију у Апотекарској установи “Шабац“, децентрализацију и извештај ревизорске комисије о раду шабачке Градске управе, како наводи са заједничким циљем указивања на неодговорну политику градских власти.
- Тражимо од града да се изнађе решење за Апотекарску установу “Шабац“. Дуг ове установе је преко 180 милиона, из буџета Града је издвојено преко 4,5 милиона за консултантску кућу која је рекла да објекти треба да се издају у закуп. Мислимо да је то велика цена за такву консултацију, а друго да то апсолутно није решење. Решење треба тражити у правом менаџменту Апотекарске установе- рекао је између осталог Александар Пајић.
Друга тема Пајићевог обраћања медијима била је децентрализација.
- Ми тражимо да тренутни градоначелник предузме кораке како би се средства која је обећао сеоским МЗ напокон упуте тамо где је обећано да ће бити упућена пре избора. Када је увођен порез на имовину нису постојали никакви услови. Тада је говорено да је децентрализација нешто што подразумева да грађани са одређеног подручја најбоље знају шта њима треба, па ваљда ти грађани и сада знају шта им је приоритет иако 2/3 њих подржава политику СНС-а.
Последње питање тицало се Државне ревизорске институције која, како Пајић наводи, последњих шест месеци борави у просторијама шабачке Градске управе.
- Тражимо од надлежних да кажу шта пише у том извештају, који има преко 200 страна. Које су то неправилности пронађене у контроли рада Градске управе, а сигурни смо да постоје велики проблеми - инсистира Пајић.
Т.Т.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa