Инфо

11. новембар 2010.11. нов 2010.
НАРОДНИ МУЗЕЈ ШАБАЦ

ПОДСЕЋАЊЕ НА ПРЕТКЕ

Прошлог уторка у Народном музеју, на конференцији за новинаре, представљена је књига Миодрага Гајића „Страдања Шапчана у ратовима 1912-1918“.
Миодраг Гајић је рођен у Богатићу 1953. године. Основну школу завршио је у Змињаку, Гимназију у Шапцу, а Филозофски факултет у Новом Саду. Радио је у средњој школи у Богатићу и у Гимназији у Ваљеву а сада је запослен у Народном музеју у Шапцу. Аутор је монографије „140 година фармације у Шапцу“ (са мр пх Живорадом Михаиловићем) и више радова из националне историје.
Књига „Страдања Шапчана у ратовима 1912-1918“ је вишеструко значајна из простог разлога што је двадесети век век када је српски народ, као и многи други народи у том периоду, имао несагледива страдања, с тим што је српски народ у поређењу са другима теже доживео и поднео јер тек данас почињемо да осећамо последице тих ужасних времена. У Првом светском рату трећина становништва је нестала, а увек се оперисало са неким имагинарним бројевима тако да наши аргументи у разговорима и преговорима било које врсте нису довољно снажни, нису довољно јасни, без управо оваквих књига какву је Народни музеј одлучио да приреди и да изда.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa