Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
Кампања компаније СББ, Унитед Гроуп Фондације и Тотал ТВ за подизање свести о заштити животне средине

Шабац део кампање „Не прљај. Немаш изговор!“

Друштвено одговорна кампања компаније СББ, Унитед Гроуп Фондације и Тотал ТВ-а под називом „Не прљај. Немаш изговор!“, покренута је са циљем одговорног понашања према животној средини. Један део ове велике кампање јесу и акције чишћења широм Србије. У току кампање, у више од 20 градова Србије, мобилни еко тим СББ-а, очистиће локације на којима се људи најчешће окупљају - пешачке зоне, паркове, платое и површине испред зграда.
Након чишћења више локација у Београду, Новом Саду, Врбасу, Мокрину, Чачку, Бору, Пироту, Крагујевцу, Нишу, Краљеву, Ужицу, Ариљу, Ивањици, Врњачкој бањи и Пожаревцу кампања је настављена данас у Шапцу. Мобилни еко-тим СББ-а очистиће локације између тржног центра „Ушће“ и „Гомеџ-а“.
Чишћењу у Шапцу присуствовали су Данијела Ђукнић, представница СББ-а, запослени ове компаније, као и Милан Васић, заменик начелника градске управе и Маја Мандић, начелница одељења за инспекцијске и комунално-стамбене послове.
- Акције чишћења Србије спроводе се другу годину за редом, а ове године смо их обухватили јединственом и снажном кампањом „Не прљај. Немаш изговор!“ којом желимо да укажемо грађанима на неопходност промене свести. У заједничкој акцији СББ-а, Унитед Гроуп Фондације и Тотал ТВ-а, до сада смо очистили скоро 15 градова у којима смо сопственим примером показали да је за чисту и лепшу средину довољна добра воља и пробуђена свест. Наставићемо са овим акцијама све до краја новембра и позивамо све суграђане да нам се придруже и у другим градовима, како би и својој деци били позитиван пример како би требало да се понашају према околини - изјавила је Данијела Ђукнић, у име СББ-а и захвалила се Граду на сарадњи.
Значај саме кампање препознале су и личности из јавног живота, које су снимиле мотивационе поруке у којима позивају на промену свести свих нас. Први се придружио Никола Ђуричко, а затим и Ана Станић, Дејан Цукић, Дејан Луткић, Драган Мићановић, Биља Крстић, Југослав Ћосић, Миња Милетић, Бојана Стефановић, Тијана Дапчевић, Андрија Прлаиновић и други.
- Желео бих да се у име Града Шапца захвалим СББ-у као друштвено одговорној компанији. Њихове акције су добре и треба их чешће понављати, како бисмо код наших суграђана створили свест да је неопходно да разврставамо отпад и да водимо рачуна где га одбацујемо. Град Шабац је са завршетком регионалне депоније Срем - Мачва и постројења за пречишћавање отпадних вода практично испунио све европске критеријуме, који су неопходни да град функционише на највишем нивоу када је екологија у питању. Остаје нам само да са нашим суграђанима подигнемо свест о неопходности заштите животне средине -изјавио је Милан Васић, за меник начелника градске управе.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa