Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
Ротари клуб Шабац

Подршка вољи и снази

Ротари клуб Шабац подржаће један велики подухват, великог човека, параолимпијца Зорана Николића. Све потребно на путу ка свом циљу, организоваће Ротари клубови у свим градовима, и тако ће учествовати у обарању Гинисовог рекорда и још једном хуманом делу, јер Ротаријанци су само обични људи који подржавају, стварају и креирају велика дела
Храбри, племенити Крагујевчанин, параолимпијац Зоран Николић на прагу је остварења нечега што до сада никада нико није успео. Горан је себи поставио задатак обарање Гинисовог рекорда, а до тог циља води га 55 маратона за 55 дана.
Досадашњи рекорд је 52 дана мараторана који је истрчао спортиста без хендикепа.
Горан, наш херој је слабовид и види само 5 одсто на једно око.
Николић каже да његово трчање има хуманитарни карактер јер жели да прикупи средства за набавку спортске опреме и реквизита за особе са инвалидитетом који су корисници Регионалног центра за спорт и рехабилитацију особа са инвалидитетом „Искра“ у Крагујевцу.
- Ја сам рекреативац пуних 25 година, имам иза себе истрчаних 29 маратона пре овог подухвата. Сваког дана трчим по 42 км и 196 метара за четири и по до пет сати. После једног истрчаног маратона потребно је 12 дана одмора, а ја имам мање од 19 сати, али захваљући вољи и мотивима могу да се опоравим - каже Горан.
Горан Николић ка свом циљу кренуо је 3. септембра из родног Крагујевца. Планира да у „Маратону за Гиниса“ претрчи 55 градова у три државе: Србији, Босни и Херцеговини и Црној Гори.
Завршница маратона је у Будви, 27. октобра.
Николића су на путу кроз градове, као што су Јагодина, Прокупље, Сремска Митровица, Лесковац, Врање, Пирот, Ниш, Бор, Зајечар, Ћуприја, Београд и други, пратили чланови Ротарy клубова, спортисти Атлетских клубова, Спорстских савеза, бројни рекреативци и људи који подржавају овај несвакидашњи подухват.
Ротари клуб Шабац домаћин је Горану 16.10.2016.
Циљ где Горан завршава 42 км дугу стазу биће испред Поште, у шетачкој зони, око 11-12 часова.
Подржимо Горана и његове напоре да се за људе са хендикепом чује, да се на њих обрати пажња, да се подржи њихова воља и снага, посебно што је Шабац град који је изнедрио многе спортисте, а од недавно и једна параолимпијска звезда осветљава наш град.
Ротари клуб Шабац

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa