Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
НИКОЛА СОЛДАТОВИЋ, АТЛАСОЛОГ

КАД ЈЕ АТЛАС НА СВОМ МЕСТУ

Проф. др Рајнер Зајбел, један од водећих стручњака за кичму на планети, доказао је да је први пршљен испод лобање, атлас, измештен код апсолутне већине људи у свету. Швајцарац Рене Шимперли схватио да се атлас не мора дотицати, него је довољно масажом опустити лигаменте на потиљку тако да се атлас и лобања склопе како треба и ослободе притиска нерве, крвне и лимфне путеве. ХуманУп метод Предрага Ђорђевића усагласности са тврдњом старих Латина да је једноставност знак истине
Мука натера човека да покуша и оно у шта не верује. Такав је био случај и са Шапчанином Николом Солдатовићем. Тридесетпетогодишњи мастер физичког васпитања, како сам каже, целог живота био је у потрази за спознајом истинске природе човека. Зашто је неко здравији, неко болеснији? Зашто неко има веће деформитете, неко мање? Кад је искрснуо проблем са повредом доњег лумбалног дела мишића који је ометао ротацију трупа у леву и десну страну обратио се на адресу човека који му је променио живот.
- Проблем је трајао два, три месеца. На препоруку пријатеља да наместим атлас као и већина реаговао сам сумњичаво. Ту није било никакве логике. Али видећи како и он сам почиње да се исправља и оздравља од тегоба које су га мучиле закуцао сам на врата Предрага Ђорђевића. Тако је почела моја прича везана за намештање првог вратног пршљена, тзв. атласа ““ каже Никола.
Управо код њега Никола је нашао одговоре на многобројна питања која су га мучила и током школовања.
- За велики број текоба и обољења медицина и фармација немају одговоре. Намештањем атласа долази до видних побољшања већ након месец дана. Разлог томе је што се прокрви тај мали, односно, доњи мозак испод кога се налази атлас који му омогућава прокрвљавање целог тела. Атлас не може да се разболи. То је кост која је тешка неких петнаест - двадесет грама, а носи нашу главу од пет до седам килограма целог живота тако да се ради о заиста чаробној кости. Сматрају је и чвором живота. Из тог разлога медицина не лечи атлас јер он не може да се разболи али ако се измести ствара велике проблеме. Нарушава се статика тела, односно крећу деформитети кичменог стуба. Што је већи деформитет кичменог стуба већи су предуслови за обољење унутрашњих органа јер су окачени за скелет. Кад се измешта скелет измештају се унутрашњи органи. Немају довољно крви и с тога крећу проблеми ““ објашњава Никола.
Да би се наместило оно што је на самом рођењу поремећено, а током живота условљавало извесне текобе и болести, потребна су четири третмана у току године.
- Важно је имати стрпљења. Најбитније је да то људи разумеју. Сликовито говорећи то вам је случај као и код точка на аутомобилу који није избалансиран, није на свом месту. Он почиње временом да се растреса и квари. Одмах га треба центрирати. Тако и када је наше тело у питању. Када је атлас измештен, односно дислоциран, крећу текобе, обољења и болести. Потребно је време да се нешто што је од рођена измештено врати на своје место. У тих годину дана атлас се мора „одржавати“ јер има склоност да се по старој навици врати тамо где је био.
Реакције су могуће па и оне негативне. Све зависи од човека до човека.
- Не треба паничити јер се поправља и исправља статика тела. Пршљенови се превлаче. Испреплетани нерви, живци. Свега ту има. Свака акција има реакцију. Сваки лек има помало горчине. Здрави људи у суштини немају реакцију. Здрав човек и треба да намести атлас пре него болестан како не би дошло до обољења. Болестан мора чекати сам процес оздрављења.
До сада кроз ово искуство у Шапцу је прошло око четристо задовољних пацијената. Старосне границе нема. Најстарији је имао сто шест година, а најмлађи само девет месеци.
- Увек се трудим да људе на самом почетку наоружам стрпљењем јер не може ништа преко ноћи да се деси. Деформитети, обољења долазили су цео живот. Тотално је немогуће да за месец дана тога немаш више. Забораве на то да морају да сачекају све четири терапије да би све дошло на своје место. У сваком случају после месец дана сви имају побољшање.
Поуздана и безбедна метода масаже која се практикује у Удружењу грађана „Препород живота“ донела је Николи благодет како у виду сопственог здравља тако и у виду могућности да другима помогне у отклањању дугогодишњих проблема. Револуционарна метода Швајцарца Ренеа Шимперлија, усавршена од стране његовог ученика Предрага Ђорђевића, све више налази примену у алтернативној медицини која нуди „здравље без лечења“.
- Када човек узима лекове мали мозак не укључује процес самоизлечења јер си ти својом вољом изабрао немоћ, а ниси се обратио моћи. Сва медицина на овом свету да се окупи не може бити бољи лекар од твог малог мозга јер он тачно зна шта ти треба ““ поручује Никола.
Убрзани развој науке током двадесетог века створио нам је илузију да пуно знамо, а нисмо знали да нам глава не стоји како треба. Ко не верује у непроцењиви значај намештања атласа, заправо не верује у постојање гравитације и Архимедов закон о силама полуге.
Предраг Ђорђевић, атласолог
У нашем мозгу је интелигенција бескрајног универзума, а намештањем атласа ослобађамо јој пут ка свим ћелијама нашег тела.
О. Гавриловић

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa