Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
ОПШТИНСКО ВЕЋЕ КОЦЕЉЕВЕ О ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНИМ УСТАНОВАМА

ПОБОЉШАНИ УСЛОВИ РАДА

Недавно су се пред члановима Општинског већа Коцељеве нашли извештаји о раду за прошлу и програми за ову школску годину основне и средње школе као и вртића. Најпре је разматран извештај ОШ “Мића Станојловић“ и након дугог низа година када су изношене готово искључиво критике, рад ове установе је коначно оцењен као добар. Према речима начелника одељења за јавне службе Радована Ранисављевића основна школа је прва од свих образовних установа доставила извештајни материјал, што се, како је рекао, никада до сада није десило, као и да је годишњи план за претходну школску годину у целости испуњен. О детаљима овог материјала говорила је помоћник директора школе Драгана Ђурић, док је њен колега Цано Новалић истакао да је план рада, као и претходних година, рађен на бази 66 одељења али за, истовремено, око 40-ро деце мање.
На седници је истакнуто да је у протеклих неколико месеци велики број школских објеката на подручју коцељевачке општине реновиран као и да су изграђена два школска терена у Доњем Црниљеву и Коцељеви, што је огромна инвестиција у образовање.
- Није баш лако обезбедити новац за све ове радове. Важно је истаћи да је од укупно 16 пројеката у Србији што се тиче реконструкције школских и здравствених објеката, у Коцељеви реализовано шест - рекао је председник већа Душан Илинчић.
Међу реконструисаним школским зградама је и она коју похађају средњошколци. Према речима директора, Верољуба Матића, школа ове године има 425 ученика распоређених у 18 одељења у четири подручја рада.
- Ово је највећи број ученика од оснивања школе. Наставу смо организовали у две смене по девет одељења, што је у овом тренутку и максимум капацитета - истакао је директор.
Иако је објекат ПУ “Полетарац“ у Коцељеви пре неколико година проширен због повећаног уписа деце, сви расположиви капацитети и ове установе су искоришћени.
- Тренутно у вртићу борави 170-ро деце. Групе су заиста препуне, па без обзира на релативно скору доградњу простора, требало би већ сада размишљати о новом проширењу капацитета - сматра члан УО вртића Слободан Николић.
Његов колега Драган Ђермановић још једном је упутио предлог да се колективи као што је ПУ “Полетарац“, који је оцењен највишом оценом од стране надлежних стручних комисија, награде.
- Требало би да се нађе начин и да се тако направи разлика између добрих и лоших колектива. Вртић је бренд Србије, а не само понос Коцељеве - поручио је Ђермановић.
Међутим, надлежни у општинској управи кажу да за сада не постоји законски оквир за исплату оваквог вида награде.
В. Бошковић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa