Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ “ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ У ЈАВНИМ ЗГРАДАМА У СРБИЈИ“

РАЦИОНАЛИЗАЦИЈА У ЈАВНИМ ОБЈЕКТИМА

Циљ пројекта је пописивање објеката које користи локална самоуправа и прикупљање података о потрошњи енергије у школским објектима и вртићима и доношење мера рационализације потрошње енергије у њима
Присутни у Центру за стручно усавршавање имали су прилику да се упознају са пројектом који реализују Архитектонски факултет Универзитета у Београду и Регионална развојна агенција Златибор, процес рационализације потрошње енергије у јавним објектима одвијаће се у више фаза.
- У првој, задатак је да направимо комплетан списак, односно класификацију објеката које користи наша локална самоуправа, а потом појединачно утврдимо потрошњу за сваки од њих. Такве анализе омогућиће нам да направимо план и мере рационализације с“™ којима ћемо аплицирати за средства Фонда за енергетску ефикасност Републике Србије ““ истиче Слободан Јеротић, енергетски менаџер Града Шапца.
- Ми се поносимо чињеницом да смо једни од “пионира“ пројеката енергетске ефикасности у Србији. Од 2010. године смо почели реализацију на стамбеним зградама, а од 2014. смо проширили и на индивидуална домаћинства. За 6 година изоловано је 1.300 станова. Врло смо заинтересовани за изградњу топлане на биомасу. Идеју ћемо покушати да реализујемо кроз јавно ““ приватно партнерство, а тренутно се израђује пројекта документација ““ додаје члан Градског већа Славиша Костадиновић.
Финансијер пројекта “Енергетске ефикасности у јавним зградама у Србији“ је Немачка организација за техничку сарадњу (ГИЗ).
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa