Инфо

6. октобар 2016.6. окт 2016.
НОВИ САСТАНАК ЧЛАНА ГРАДСКОГ ВЕЋА СА СТАНАРИМА БЕНСКЕ БАРЕ

ПОЈАЧАНЕ ПАТРОЛЕ КОД „БЛЕЈАЛИШТА“

Члан Градског већа Игор Марсенић одржао је још један састанак са станарима насеља Бенска бара у циљу проналажења решења, како за ремећење јавног реда и мира, тако и адаптације парка са игралиштем.
Овог пута, састанку су присуствовали и представници полиције и комуналне полиције. Они су имали прилику да се детаљно упознају са проблемима са којима су суочени станари зграда око овог парка. Читаоци „Гласа Подриња“ имали су прилике да читају како су станари у овом, централном делу града, годинама уназад изложени правој врсти тортуре због окупљања око атерске чесме и популарног „кавеза“. Разбијени прозори на становима који гледају ка парку, ретровизори на паркираним аутомобилима, певање и урликање до раних јутарњих сати и још много тога је нешто чиме су станари константно изложени.
Представници полиције и комуналне полиције су најавили да ће у наредном периоду да појачају патроле у овом делу града и позвали станаре да слободно и без страха позову њихове службе да реагују у случају ремећења јавног реда и мира. Њихова је обавеза да реагују на сваки позив који им буде прослеђен.
Провериће се и ситуација са видео надзором који би у најскорије време требало да буде у функцији, као и појачана расвета. Конкретно решење за овај, али и сличне проблеме широм града, почетком следеће године предложиће и Комунална полиција.
Станарима Банске баре, у међувремену, остаје нада да ће период пред њима бити барем мало спокојнији, јер долази хладније време када „блејалиште“, како је прозвано ово место, неће бити толико интересантно за дружење до раних јутарњих сати.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa