Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ЗАВРШЕНИ ПОЗОРИШНИ ДАНИ МИЛИВОЈЕ МАРТИНОВИЋ-МАРТИН

Осам вечери позоришта

Из вечери у вече у сали Дома културе у Богатићу, бројни љубитељи позоришта у Мачви могли су да виде осам позоришних представа из исто толико градова у Србији. Извели су их тамошња аматерска позоришта с доста љубави и пожртвовања уз несебичну помоћ бројних спонзора.
Идеја о овом фестивалу зачела се пре деценију и по .
- Желели смо поред очувања и величања имена и дела Миливоја Мартиновића Мартина, оснивача, редитеља и глумца нашег позоришта, да на овај начин осветлимо дела оних који су у највећој мери уградили део себе и свог живота у ово позориште, каже Бранислав Ковић руководилац Аматерског позоришта “Јанко Веселиновић“ из Богатића, које је било главни организатор манифестације уз техничку помоћ Културно-образовног центра Богатић и генералног покровитеља Општине Богатић.
Последње вечери (петак, 14. октобар) традиционалне манифестације у част награђених, Сцена “Маска“ Шабац извела је представу “Клара, догодило се нешто неочекивано“ у режији Ивана Томашевића.
Уз избор и проглашење глумца вечери (свако вече) трочлани жири у саставу: Александар Волић (редитељ и позоришни педагог), Ивана Терзић (професионална глумица) и Драган Јовичић-Јовић (редитељ), прогласио је за главну мушку и епизодну женску улогу Бранислава Угриновића (Илирион Руварац) и Мирјану Савин (госпођица Гавански), глумце Камерне сцене “Мирослав Антић “ из Сенте у представи “Је ли било кнежеве вечере“. У избору истог жирија награда за најбољу главну женску улогу припала је Милици Илић из Петровца на Млави, која је тумачила лик Антоније у представи “Немам да платим и нећу да платим“, а најбоља мушка епизодна улога Небојши Милосављевићу из Велике Плане за улогу Јанка Савског у представи “Сабирни центар“.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa