Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ВАШ САВЕТНИК ““ ДЕНТАЛ СПА ОРДИНАЦИЈА

ЗЛАТНИ СТАНДАРД ПРОТЕТИКЕ У ШАПЦУ

Недостатак зуба нарушава естетику лица и доводи до функционалних сметњи. Преостали зуби се нагињу према празном простору, долази до обртања зуба око уздужне осовине као и „испливавања“ зуба према безубом пољу у супротној вилици. Безуби простори не чине више потпору меким структурама уста (образ, усне) због чега они „упадају“, настају дубоке бразде између носа и угла усана (старачки изглед лица). Услед губитка зуба долази и до поремећаја у међусобном односу вилица, а то може да резултује боловима у виличном зглобу.
Ово је тренутак када на ред долази протетика. Захваљујући њој, данас је могуће да имамо блистав осмех без обзира на проблеме који су постојали раније.
Квалитетну протетику у нашем граду можете добити у Дентал Спа ординацији у Војводе Мишића 36. Стручно и љубазно особље, предвођено докторима стоматологије Дејаном и Марином Лазић, учиниће све да израда протетике протекне у најбољем реду. Златни стандард када је реч о протетици ““ металокерамика, безметална ““ зирком керамика и керамичке и копозитне фасете, примењује се у Дентал Спа ординацији.
- Металокерамичке крунице, или навлаке, како се још често називају, израђују се у случајевима кад је у већој мери оштећен природни зуб, или из естетских разлога. Зуб који се надограђује потребно је претходно избрусити, како би се на њега могла поставити круница. Након брушења, узима се отисак преосталог дела зуба према којему се круница израђује у лабораторији. За израду једне крунице потребно је 3-5 дана, а у том периоду уколико пацијент жели, добиће привремену круницу. У завршној фази, круница се цементира на брушени зуб и њиховим спајањем зуб поприма потпуно природан изглед ““ каже Дејан Лазић.
Када је реч о безметалној ““ зиркон керамици, Марина Лазић напомиње да она представља врхунац данашње стоматологије.
- Појам естетске стоматологије се не може ни замислити без безметалних круна. У нашој ординацији користимо зиркон као основ за безметалне круне. Он се користи и у свемирској технологији и један је од најтврђих материјала. Користи се већ 20 год. у медицинској ортопедији за израду вештачког кука. Зиркон нам омогућава најприближније преламање и пропуштање светлости у односу на природан зуб, у исто време пружајући изванредне механичке особине ““ додаје Марина.
ЗУБНЕ ФАСЕТЕ
Зубне фасете, односно винири представљају најмање инвазивну методу за промену боје, облика и положаја зуба. Оне омогућавају да се максимално очува зубна супстанца и да се улепша осмех уз минимално брушење или чак сасвим без брушења зуба. Уколико је брушење зуба потребно, оно је незнатно, око 0.5мм, при чему је важно је да се не избруси целокупна глеђ, јер цемент најбоље везује керамичке фасету и зуб ако и даље постоји слој глеђи.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa